quinta-feira, 29 de outubro de 2015

Sopa de Abóbora e Especiarias | Spiced Pumpkin Soup


Em contagem decrescente para o Halloween, resolvi que hoje, amanhã, sábado e domingo irei publicar quatro receitas com abóbora como ingrediente principal. Hoje é uma sopa de abóbora bem cremosa, com um toque exótico do caril e dos cominhos, perfeita para os dias mais frios de Outono.

Ingredientes

- 1 cebola grande
- 1 dente de alho
- 700 g de abóbora menina
- 1/2 colher de chá de caril
- 1/2 colher de chá de cominhos
- 1/2 colher de chá de coentros secos em pó
- azeite, água e sal q.b.

Preparação

1. Refogue a cebola e o alho em azeite até a cebola começar a alourar. Junte a abóbora em cubinhos, juntamente com o caril, os cominhos e os coentros e mexa. Tempere com sal. 
2. Junte água suficiente para cobrir os legumes e deixe cozinhar até a abóbora começar a desfazer-se. Triture com a varinha mágica e sirva quente.


(In English)

Counting down to Halloween, I've decided to publish four recipes with pumpkin as the main ingredient, starting with this creamy pumpkin soup with an exotic touch of curry powder and cumin. It's a perfect Autumn recipe to keep you warm on chilly days. The other two recipes will be up tomorrow, Saturday and Sunday.

Ingredients

- 1 large onion
- 1 garlic clove
- 700 g pumpkin
- 1/2 teaspoon curry powder
- 1/2 teaspoon ground cumin
- 1/2 teaspoon ground coriander
- olive oil, water and salt as needed

Instructions

1. Heat the olive oil, add the chopped onion and garlic and let it cook until it becomes translucent. Add the cubed pumpkin, curry powder, ground cumin and ground coriander and mix. Season with salt.
2. Add enough water to cover the vegetables and let it cook until the pumpkin becomes soft. Purée with an immersion blender and serve hot.


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